BROBBEY WIL NA AJAX VOOR 80 MILJOEN EURO VERRUILLEN VOOR EUROPESE TOPCLUB

Brian Brobbey is een van de weinig lichtpuntjes bij Ajax dit seizoen en in gesprek met Men's Health heeft hij zich uitgesproken over zijn toekomst. De 21-jarige spits droomt van een overstap naar een Europese topclub, waarbij de Premier League zijn voorkeur lijkt te hebben. Daarnaast voorspelt Brobbey dat hij na het EK 2024 een marktwaarde van tachtig miljoen euro zal vertegenwoordigen.

Ondanks de matige prestaties van Ajax dit seizoen is Brobbey op schot voor de Amsterdammers. De enkelvoudig Oranje-international kwam, verdeeld over 39 wedstrijden, in totaal 21 keer tot scoren. Daarnaast was hij goed voor tien assists. Ajax moest Brobbey de afgelopen maand twee duels missen en daarnaast werd de spits gespaard tegen Feyenoord (6-0 verlies). Afgelopen zondag tegen FC Twente (2-1 winst) bewees Brobbey direct weer zijn waarde door zijn naam op het scorebord te zetten.

In een video-item van Men's Health wordt Brobbey gevraagd voor welke buitenlandse club hij ooit zou willen spelen. "Real Madrid is een mooie club", antwoordt hij als eerste, waarna hij vervolgens Arsenal en Manchester United ook noemt. Daarna wordt de aanvalsleider gevraagd wat hij naar eigen zeggen 'waard is'. "Na het EK ben ik tachtig miljoen euro waard", stelt Brobbey. De aanvaller vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van negentien miljoen euro.

Lees ook:

Arsenal raakt overtuigd en zet Nederlander van 70 miljoen bovenaan verlanglijst

Hierop wordt vervolgens een megatransfer naar Manchester United voorgesteld, waarna Brobbey zich op de vlakte houdt. "Ik heb nog een contract tot medio 2027", antwoordt de jonge spits lachend op die suggestie. Eerder flirtte Brobbey met een knipoog al openlijk met een overstap naar de Engelse topclub, die in 2022 toen net Erik ten Hag had aangesteld als hoofdtrainer.

Brobbey stelt aan het einde van het video-item Ajax-fans nog gerust wanneer hem gevraagd wordt of hij nog voor een andere Nederlandse club zou willen spelen. "Geen enkele", is Brobbey stellig. De rechtspoot ruilde op achtjarige leeftijd de amateurs van AFC in voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tot 2021 speelde. Hij vertrok vervolgens transfervrij naar RB Leipzig, maar keerde een half jaar later op huurbasis terug. Ajax nam hem in de zomer van 2022 weer terug voor ruim zestien miljoen euro.

2024-04-17T14:11:02Z dg43tfdfdgfd